Menu

Werkwijze

Vanuit rust en bewuste keuzes ontstaat een persoonlijke uitvaart. Hieronder schets ik in het kort de voorkomende stappen die in de dagen rondom de uitvaart aan de orde komen.

Eerste ontmoeting
Ik schep overzicht vanaf het eerste telefoongesprek: wat moet er nú gebeuren, wie doet wat en welke afspraken liggen er al? Daarna kom ik bij u thuis en neem de tijd om u te leren kennen. We doorlopen alle keuzes rondom logistiek en inhoud van de uitvaart. Sommige zaken bespreken of beslissen we direct, andere kunnen wachten. 

Regelmatig contact
Tussen het eerste bezoek en de uitvaart kom ik iedere dag bij u langs. Bent u iets vergeten? Heeft u nog een idee? Laat het mij weten. Vanzelfsprekend kunt u mij daarnaast ieder moment bellen. Zo werken we in nauw overleg toe naar een uitvaart waarin ieder detail klopt. Ook het draaiboek vullen we samen in. Vaak komen er na een overlijden allerlei praktische regelzaken op u af. De zorg voor maaltijden, het op orde brengen van financiën, de herplaatsing van een huisdier. Ook hierbij kan ik u helpen een juiste oplossing te vinden.

Dag van de uitvaart
Op de dag van de uitvaart ben ik verantwoordelijk voor de regie. In samenwerking met diverse professionals zorg ik voor een soepel verloop van de uitvaart. Dat geeft u de rust en de ruimte om maximaal betrokken te zijn bij het afscheid zelf. 

Kosten
Ik organiseer uitvaarten passend bij ieder budget. U ontvangt binnen twee dagen na overlijden een begroting. Mocht u een uitvaartverzekering in natura hebben, dan is het voor u belangrijk om na te gaan wat de financiële consequenties zijn als u de uitvaart door mij laat verzorgen.

Terugkijken
Binnen twee weken na de uitvaart kom ik, als u dit wilt, bij u langs voor een nagesprek. Misschien heeft u nog vragen, wilt u praktische zaken regelen of vindt u het gewoon prettig om uw ervaringen rond het afscheid te delen. Ik hoor ook graag hoe u aankijkt tegen mijn dienstverlening.

Bij melding van overlijden:
06 - 362 229 73